Drukte op de huisartsenposten neemt toe
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Hadoks Online lezen  |  Afmelden
Nieuwsbericht maandag 25 oktober
Vierde golf
Helaas zijn we ook in onze regio merkbaar in de vierde COVID-golf terecht gekomen. Het aantal contacten op de huisartenpost met potentiële COVID-patiënten neemt weer toe. Afgelopen weekend hebben de Haagse ziekenhuizen tevens weer COVID-patiënten moeten uitplaatsen naar andere regio’s. Daarnaast was één van de ziekenhuizen in verband met de drukte zelfs tijdelijk gesloten voor (stabiele) COVID-patiënten. Omdat de VVT nog geen COVID-units heeft opgestart krijgen wij signalen dat het plaatsen van COVID-patiënten op een ELV-bed niet of niet makkelijk mogelijk is.
 
Dit alles heeft ons doen besluiten een aantal acties in gang te zetten om u als huisarts maximaal te ondersteunen:
  1. De huisartsen uit het COVID-team zijn weer dagelijks van 8.00 tot 22.00 uur bereikbaar voor COVID gerelateerde vragen op 088-0025098. 
    Voor niet spoedeisende zaken zijn zij bereikbaar via email op covid@hadoks.nl
  2. Er zullen morgen gesprekken plaatsvinden in het ROAZ met alle ketenpartners over het eventueel uitbreiden en opschalen van zorg en de benodigde financiering daarvan.
  3. Het aantal (COVID) contacten met de huisartsenpost wordt dagelijks gemonitord. Indien nodig zullen wij in bezetting van artsen opschalen. Het kan zijn dat we uw hulp daarvoor zullen vragen.
We merken dat iedereen moe is na het harde werken de afgelopen jaren. Deze nieuwe golf zal weer wat extra’s van ons vragen als zorgverleners. Toch hebben wij er vertrouwen in dat wij dit samen met alle huisartsen en Hadoks-medewerkers  weer aankunnen. Laten we bouwen en vertrouwen op de goede ervaringen van eerder en onze schouders er onderzetten!

Uiteraard houden wij u weer op de hoogte middels deze speciale nieuwsbrief. Mocht u deze nieuwsbrief doorgestuurd hebben gekregen en zelf op de verzendlijst willen, of wilt een medewerker uit uw praktijk deze nieuwsbrief ontvangen? Stuur dan een mail naar nieuwsbrief@hadoks.nl