Hadoks Online lezen  |  Afmelden
Nieuwsbericht dinsdag 15 juni
GEZOCHT: Invulling COVID diensten weekenden
Afgelopen weken is gebleken dat er nog behoefte is aan invulling van extra COVID-diensten in de weekenden. Helaas is het afgelopen weekend niet gelukt om deze volledig in te vullen.
Voor aankomende weken zijn wij nog op zoek naar:
  • Zaterdag 19 juni 9-16 uur
  • Zondag 20 juni 9-16 uur
  • Zondag 27 juni 9-16 uur
Indien u beschikbaar bent kunt u dat aan Jojanneke Kant doorgeven via jkant@hadoks.nl
of tel: 06-21532840 .
Op wijkniveau informeren en vaccineren samen met de GGD
Vanaf maandag 21 juni gaat de GGD starten met vaccineren in de wijk. De start zal zijn in wijken: Schilderswijk, Transvaalkwartier en Escamp. Afhankelijk van de resultaten zullen er nog enkele wijken volgen. De GGD is op zoek naar huisartsen voor medische informatieverstrekking ter plaatse. Daarnaast is de GGD nog op zoek naar mogelijke geschikte vaccinatielocaties.
 
Indien u beschikbaar bent kunt u dat aan Jojanneke Kant doorgeven via jkant@hadoks.nl of tel: 06-21532840. Mogelijke vaccinatielocaties inclusief contactgegevens kunt u via de mail sturen.
COVID-vaccinatie niet mobiele patiënten onder de 60 jaar
Op dit moment is er vanuit de overheid nog steeds geen mogelijkheid om niet-mobiele patiënten onder de 60 jaar thuis te vaccineren. Wij horen dat het sommige huisartsen lukt om het via thuisvaccinatie.nl te organiseren, maar anderen komen daar niet tot een oplossing. De GGD heeft ons laten weten dat er voor deze uitzonderlijke groep patiënten de mogelijkheid is om als huisarts een opgetrokken spuit met mrna-vaccin op te halen bij de GGD-priklocatie. U kunt de patiënt dan zelf thuis vaccineren. Als vanzelfsprekend kan dit alleen na akkoord van de GGD arts. U kunt uw verzoek mailen naar heinrich.brockhoff@ggdhaaglanden.nl . Hierbij willen wij u nadrukkelijk vragen er alleen gebruik van te maken als er echt geen andere oplossing is.
Vaccinatie-oproep 12 t/m 17 jarigen met medische indicatie
Het ministerie van VWS heeft op advies van de Gezondheidsraad besloten dat bovenstaande groep zich zouden moeten kunnen laten vaccineren. De minister heeft laten weten dat de huisarts gevraagd zal worden om de selectie te doen. Op dit moment is nog niet duidelijk wat dit concreet voor u als huisarts gaat inhouden.
Tweetal belangrijke aanpassingen in de vaccinatiestrategie
  • Ook wie langer dan 6 maanden geleden COVID heeft doorgemaakt kan volstaan met één vaccinatie. Voorheen was het advies om een tweede vaccin te nemen als de infectie langer dan 6 maanden geleden was.
  • De termijn tussen een COVID-infectie en vaccinatie is van 4 naar 8 weken verschoven. 
Bereikbaarheid COVID-huisartsen
Nu de COVID-DAGHAP per 1 juni is gesloten is per 14 juni ook het Hadoks COVID-huisartsenteam niet meer telefonische bereikbaar. Het telefoonnummer 088-0025098 is inmiddels afgesloten. 
 
Mocht u toch contact met hen willen opnemen dan kunt u een email sturen naar corona@hadoks.nl