Hadoks Online lezen  |  Afmelden
Nieuwsbericht dinsdag 18 mei
Sluiten COVID dag-HAP
Toen vorig jaar maart de COVID-19 pandemie werd afgekondigd, is onze regio als eerste regio in Nederland overgegaan op het centraal beoordelen van COVID-verdachte patiënten. De voornaamste argumenten om daar toentertijd voor te kiezen was de schaarste aan persoonlijke beschermingsmiddelen en het maximaal kunnen scheiden van patiëntenstromen. Verder konden kwetsbare collega’s uit de wind worden gehouden en konden er direct goede samenwerkingsafspraken worden gemaakt met het HAGA en HMC om de drukte in de tweede lijn ook goed te verdelen.
 
Mede door de inzet van de Hadoks-medewerkers en alle huisartsen (praktijkhouders, Hidha’s, maar zeker ook alle waarnemers) zijn we er steeds in geslaagd de bezetting van de COVID-post rond te krijgen. En uit het feit dat alle praktijkhouders al die tijd bereid zijn geweest om de kosten van de doktersuren te financieren, blijkt een grote mate van solidariteit. Iets waar we als regio enorm trots op mogen zijn!
 
In maart dit jaar hebben we u al via de nieuwsbrief laten weten dat het moment van sluiting van de COVID dag-HAP eraan zit te komen. Een derde golf heeft dit moment nog iets uitgesteld, maar aan het eind van deze maand zal het echt zo ver zijn. COVID zal nog wel maanden of misschien jaren deel uit blijven maken van ons werk, echter doordat het aantal besmettingen daalt en het aantal gevaccineerden stijgt zal het waarschijnlijk niet langer leiden tot een onacceptabele druk op onze zorg. Dit en het feit dat vrijwel alle huisartsen en hun personeel ondertussen gevaccineerd zijn, heeft ons doen besluiten na vrijdag 28 mei te stoppen met het centraal beoordelen van COVID-verdachte patiënten van maandag tot en met vrijdag overdag.
 
In de ANW-uren zullen patiënten met klachten die bij COVID kunnen passen nog wel op één locatie beoordeeld worden. Mogelijk zal hiervoor nog enige tijd extra bezetting nodig zijn. Wij zullen deze diensten via de nieuwsbrief onder jullie aandacht blijven brengen.
 
Omdat we goed begrijpen dat het zelf moeten organiseren van de COVID-zorg vanaf 31 mei voorbereidingen van u vergt, leest u hier meer informatie over waar u allemaal rekening mee moet houden.
  
Zoals gezegd zal de beoordeling van patiënten met COVID-verdachte klachten in de ANW-uren na 28 mei nog wel centraal op de COVID-HAP blijven gebeuren. Ook zal het COVID-huisartsenteam na die datum bereid blijven om uw vragen te beantwoorden via corona@hadoks.nl of voor spoedzaken via 088-0025098. 
 
Toen in maart vorig jaar het COVID-huisartsenteam aan deze klus begon, hadden we niet kunnen vermoeden dat de COVID-post zolang open zou blijven. De organisatie en bezetting van de post is een hele klus geweest, maar we hebben in de regio Haaglanden laten zien dat vele handen licht werk maakt.

Als dank hiervoor, organiseert Hadoks op 16 september voor zijn medewerkers en leden een feestelijke afsluiting. Informatie hierover volgt.

 
Tot slot dit
De extra werkzaamheden als gevolg van COVID-19 heeft ook tot enorm veel werkdruk geleid bij alle Hadok-medewerkers (triagisten, post-assistentes, mobiel-assistenten, communcatiemedewerkers, teamleiders, kantoormedewerkers etc). Hiervoor willen wij ook hen ontzettend bedanken!
 
Wij wensen u allen een mooie zomer toe en hopelijk tot in september op het Hadoks-feest!
 

Gezocht: (huis)artsen voor vaccinatiestraten GGD
Wilt u zich als arts inzetten om iedereen die dat wil zo snel mogelijk te vaccineren? In de tijdelijke betaalde functie als medisch supervisor bij het Rode Kruis, biedt u medische inhoudelijke expertise en ondersteuning op de vaccinatielocatie.
Lees meer