Hadoks Online lezen  |  Afmelden
Nieuwsbericht vrijdag 2 april
Vaccineren niet-mobiele patiënten aan huis
Vanaf nu kunt u zelf de niet-mobiele patiënten thuis (ongeacht de leeftijd) vaccineren met het AstraZeneca-vaccin die u reeds heeft ontvangen voor de groep van 64-65 jaar. U mag het vaccin opgetrokken in de spuit vervoeren, waarbij u erop moet letten dat u niet teveel beweegt met de spuit.

Ook voor deze patiënten geldt dat u 15 minuten na vaccinatie de patiënt moet blijven observeren. Gezien de kans op een anafylaxie is het de bedoeling dat een arts de patiënt vaccineert.
Aanmelden COVID-dagHAP
Gezien de toenemende drukte op de COVID-dagHAP willen wij graag de volgende afspraken met betrekking tot aanmelden van een patiënt nogmaals met u delen:
  • Aanmelden van patiënten kunt u doen via telefoonnummer: 070-3640576.
  • De huisarts heeft minimaal de patiënt zelf gesproken en ook zelf een triage gedaan. De aanmelding vindt plaats inclusief urgentie.
  • De aanmelding vindt plaats door de huisarts (i.o), zodat bij vragen van de telefoonarts deze direct gesteld kunnen worden.
  • De huisarts heeft bij elke patiënt navraag gedaan naar de behandelwensen en beperkingen.
Centraal vaccineren met de GGD 
Vorige week hebben wij opnieuw een peiling gedaan met betrekking tot centraal vaccineren samen met de GGD. In totaal hebben 113 praktijken gereageerd, hiervan heeft 69% gekozen voor centraal vaccineren. Op dit moment zijn wij in gesprek met de GGD over de mogelijkheden. Vooralsnog lijkt het aanbod dat zij kunnen bieden niet toereikend voor de capaciteit die wij voorzien.

Daarnaast blijkt er tussen de LHV en GGD-GHOR afgesproken dat alle processen rondom het vaccineren strikt gescheiden moet verlopen. Dit maakt samenwerken en gebruik maken van elkaars expertise erg lastig. Wij hopen volgende week meer duidelijkheid te kunnen geven.