Hadoks Online lezen  |  Afmelden
Nieuwsbericht vrijdag 26 maart 
Opschalen COVID-diensten
Helaas zien we inmiddels weer een toename van het aantal COVID-consulten en visites. Om die reden hebben we besloten om vanaf deze week extra diensten in te roosteren:  
  • Maandag tot en met donderdag van 18.00 tot 22.00 uur
  • Vrijdag is de achterwacht dienst COVE11 van 17.30-23.00 uur omgezet naar een consultdienst
  • Zaterdag en zondag van 12.00 tot 18.00 uur
Tot en met dinsdag 30 maart zijn de diensten reeds ingevuld. De overige openstaande diensten staan maandag 29 maart vanaf 13.00 uur beschikbaar op de website onder “mijn rooster”. Wij vragen ieders medewerking om ervoor te zorgen dat we elke dag een goede bezetting hebben.  
Verzoek aan telefoonartsen
Door een toenemend aantal COVID-contacten neemt ook de druk op de posten weer toe. Deze is echter niet altijd evenredig omdat de verdeling “schone” en “vieze” patiënten erg kan wisselen. Wij willen de telefoonartsen vragen hiervoor extra aandacht te hebben en de schone patiënten zo veel als mogelijk te sturen richting locatie Antoniushove en Westeinde. Vergeet ook niet dat de visitearts ingezet kan worden als consultarts wanneer er geen visites zijn. We doen de zorg samen!
Centraal vaccineren met de GGD weer terug op de agenda
Volgende week zal de GGD de testlocatie in de Broodfabriek in Rijswijk geheel ombouwen tot vaccinatielocatie. De planning is dat deze 6 april in gebruik genomen gaat worden. Met deze nieuwe ontwikkelingen lijkt er nu wel ruimte te komen om als Hadoks op grote schaal gebruik te maken van deze GGD-vaccinatielocatie.
 
Inmiddels is ook duidelijk geworden dat de huisartsen naast de 60-65 jaar, ook de doelgroep 60- met medische indicatie gaan vaccineren. Dit zijn de mensen die normaal ook voor de griepprik in aanmerking zouden komen (afwijking aan luchtwegen/longen, chronische stoornis hartfunctie, DM, chronisch nierinsufficiëntie en afweerstoornis of behandeling met medicatie die afweer onderdrukt en sneller luchtweginfecties geeft). De schatting is dat dit grofweg zal gaan om 9,5-11% van het aantal patiënten per praktijk. Voor de gehele Hadoks regio zal de groep van 60- met medische indicatie neerkomen op bijna 75.000 patiënten.
 
Uit de andere regio’s, waar reeds gestart is met het vaccineren met Astrazeneca, horen wij dat het vaccineren toch veel tijd en inspanning van ieder vraagt en dat landelijk de roep om een centrale aanpak toeneemt. Ook hebben wij vanuit de Hadoks-regio van verschillende praktijkhouders het verzoek gekregen om te heroverwegen of wij centraal wat zouden kunnen betekenen.
 
Het gesprek met de GGD over de mogelijkheden zal op korte termijn plaatsvinden. Wij hopen volgende week meer concrete informatie te kunnen verstrekken. In grote lijnen verwachten wij dat u zelf de patiënten moet selecteren en dat u verantwoordelijk bent voor de uitnodiging. Daarnaast zullen we als huisartsen zelf de dokters moeten leveren en in ieder geval (een deel van) de prikkers. De administratieve afhandeling zal op locatie plaats vinden.

Echter wederom loont deze constructie alleen als een aanzienlijk deel van de huisartsenpraktijken zullen aansluiten. Om die reden willen wij u weer vragen om per praktijk aan te geven of u deel zou willen nemen aan deze constructie. Klik hier

Het zou prettig zijn als u dat voor maandag 29 maart 12.00 uur kan doen, zodat wij met die informatie begin volgende week verder kunnen.

 
NB: Deze constructie is dus nog niet bruikbaar voor de 63-64 groep waar u gisteren via SNPG vaccins voor heeft kunnen bestellen. Deze groep dient u zelf te vaccineren.
Verrekening honorarium COVID-dagpost
De kosten van de Covid-dagpost zullen na sluiting verrekend worden met de eerst volgende honorarium uitbetaling De kosten van de Covid-dagpost zullen na sluiting verrekend worden met de eerst volgende honorarium uitbetaling.
Uitbreiding dagen vervroegd ontslag COVID-patiënten met zuurstof
Uit de terugkoppelingen die wij krijgen van specialisten, patiënten en huisartsen, verloopt het vervroegd ontslag van patiënten met zuurstof naar wens van iedereen. Op dit moment worden patiënten alleen van maandag tot en met donderdag ontslagen. Gezien de gestage toename van patiënten in het ziekenhuis en de dreiging van een code zwart, is de wens van specialisten én patiënten om dit ook op vrijdag en in het weekend mogelijk te maken. Afgesproken is dat dit alleen mogelijk is als de eigen huisarts geïnformeerd en akkoord is. Ons verzoek is, om zover mogelijk, hier gehoor aan te geven.