Hadoks Online lezen  |  Afmelden
Nieuwsbericht vrijdag 19 februari
Uitslag peiling centraal vaccineren
Zoals u reeds via een SMS-bericht heeft vernomen heeft 57% van de praktijken gekozen voor het zelf vaccineren van de 60-64 jaar groep inclusief de genoemde risicogroepen (Syndroom van Down en BMI >40). Hiermee komt een centrale optie via Hadoks te vervallen. We willen u bedanken voor het invullen van de peiling. 
 
Zojuist hebben wij in het landelijke Ineen overleg vernomen dat de regio Gelderland de volgende regio gaat worden die gaat starten met het vaccineren van deze groep. Zij hebben echter nog geen indicatie gekregen wanneer dit zal zijn. Ook is er nog geen enkele indicatie te geven wanneer de Haagse regio aan de beurt gaat komen. Zo snel als wij meer weten zullen wij u direct informeren!
 
In deze NHG werkinstructie vindt u alle relevante informatie die u nodig heeft wanneer u al voorbereidingen wilt treffen. 

Met het oog op planning en vakanties willen wij u alvast het volgende meegeven; Wanneer u de vaccins straks mag bestellen, zal u direct bij de eerste bestelling ook een datum krijgen voor de levering van de tweede bestelling. Op dit moment staat deze ivm schaarste standaard gepland 11 weken na de eerste levering.  De tweede prik van het Astrazeneca vaccin moet gegeven worden tussen 4 en 12 weken na de eerste prik. Wanneer u direct in de eerste week na het ontvangen van het eerste vaccin iedereen zou prikken, wil dit dus zeggen dat u na de tweede levering (11 weken later) slechts 1 week de tijd heeft om de patiënten binnen de termijn van 12 weken te prikken. Houd hierbij dus goed rekening bij het plannen van de eerste vaccinaties.
NB: Astrazeneca heeft in de koelkast een houdbaarheid van ongeveer 6 maanden. 
Niet mobiele 65 plussers thuis
Op dit moment is er nog steeds geen vaccin waarmee aan huis gemakkelijk mensen geprikt kunnen worden. Astrazeneca is (nog?) niet geschikt voor 65 plus en Moderna moet gekoeld vervoerd worden en voor prikken 15 minuten uit de koelkast. Wij willen u en uw assistente om die reden nogmaals op het belang wijzen om zo veel als mogelijk patiënten via de GGD te laten vaccineren. Wanneer het vervoer een probleem is kunnen patiënten de GGD-vervoerslijn bellen, welke ook in de uitnodigingsbrief staat: 0800-1351. De GGD kan samen met het Rode Kruis zorgdragen voor een rolstoel en rolstoelbus.