Hadoks Online lezen  |  Afmelden
Nieuwsbericht dinsdag 9 februari
Bezemronde eerste vaccinaties voor huisartsen en medewerkers
Voor huisartsen en medewerkers die de eerste vaccinatie door omstandigheden niet hebben kunnen halen, is aanstaande zaterdag 13 februari een mogelijkheid om deze alsnog te krijgen. De uitnodigingen voor deze dag zijn inmiddels allemaal verzonden. Heeft u zich aangemeld, maar geen uitnodiging ontvangen? Check dan eerst even uw reclame en spam inbox. Het is een email afkomstig van het HagaZiekenhuis. Niets ontvangen? Mail dan naar corona@hadoks.nl.
Data tweede vaccinactie huisartsen en medewerkers
Voor de huisartsen en medewerkers die al een eerste vaccinatie hebben gehad, zal de tweede vaccinatie plaatsvinden op:
  • Zaterdag 20 februari
  • Vrijdag 26 februari
  • Zaterdag 27 februari
De uitnodiging hiervoor zal u nog ontvangen. Er is geen mogelijkheid om de tweede vaccinatie in te halen als u deze data verhinderd bent. Aan iedereen dus de oproep om te zorgen dat je één van deze dagen de mogelijkheid hebt om je te laten vaccineren.
Online gaan nieuwe COVID-rooster maart
Morgen, woensdag 10 maart, gaat om 12.00 uur het nieuwe COVID-rooster online. We handhaven hetzelfde rooster als in februari.
Levering AstraZeneca vaccin in dagpraktijken voor vaccineren doelgroep <65 jaar
De NHG en LHV hebben naar buiten gebracht dat de dagpraktijken binnenkort gaan starten met het vaccineren van patiënten met het AstraZenica vaccin. Hieronder zetten wij de belangrijkste informatie voor u op een rij:
 
U wordt verzocht te vaccineren:
  • Allereerst uw eigen personeel;
  • Alle patiënten van 60 tot en met 64 jaar, beginnend met 63 en 64 jaar;
  • Patiënten met syndroom van Down ouder dan 18 jaar;
  • Patiënten met neurologische aandoeningen waardoor de ademhaling gecompromitteerd kan zijn;
  • Patiënten met een BMI van hoger dan 40
Contra-indicatie AstraZeneca: Patiënten met ernstig gecompromitteerd immuunsysteem
 
Belangrijke feiten:
  • Patiënten moeten na vaccinatie 15 minuten ter observatie blijven wachten;
  • Het tweede vaccin moet 12 weken na het eerste vaccin gegeven worden;
  • Het vaccin zal gefaseerd per regio geleverd worden. Zeeland zal als eerste regio starten. Wanneer wij aan de beurt zijn is nog onduidelijk;
  • Elke praktijk krijgt 10 flacons AstraZeneca. Het verzoek is om onderling te delen wanneer je tekort/teveel hebt;
  • Het AstraZeneca vaccin zal steeds in kleine hoeveelheden per regio beschikbaar komen zodat er te verwachten valt dat er voor verschillende leeftijdsgroepen apart gevaccineerd moet gaan worden in de dagpraktijk.
Passend in een regionale aanpak en met als doel u als praktijkhouder te ontzorgen, verkennen wij op dit moment samen met GGD Haaglanden de mogelijkheid om de bovengenoemde (te verwachten goed mobiele) doelgroep voor de gehele regio centraal te laten vaccineren via de bestaande GGD-priklocaties. Alvorens deze gesprekken voort te zetten willen wij van u weten of u zich kunt vinden in deze centrale aanpak. Om die reden willen wij u vragen uw mening kenbaar te maken via onderstaande link.
Peiling regionale aanpak
Vaccinatie WLZ-VV patiënten die onder de huisarts vallen
Zoals bekend zijn we vanuit Hadoks druk bezig met een werkgroep met de VVT (Verpleging, Verzorging, Thuiszorgorganisaties) om de vaccinatie van WLZ-VV (Verpleging en Verzorging, meesten oudere) patiënten die onder de huisarts vallen te organiseren. NB het betreft mensen die een WLZ-indicatie VV hebben.
 
Het grootste deel van de VVT-organisaties is verenigd in Zorgscala en zijn derhalve in beeld. Echter, het kan voorkomen dat u huisarts bent van patiënten in een kleinschalige VV-voorziening (bv. Herbergier, Martha Flora, Thomashuis etc.) en dat u nog niet benaderd bent door die instelling om patiënten te beoordelen op contra-indicaties.
In dat geval vernemen wij graag z.s.m. van u om welke kleinschalige woonvoorziening het gaat zodat wij deze mee kunnen nemen in de planning en organisatie. U kunt dit doorgeven via VET@hadoks.nl
Vaccinatie WLZ-patiënten vallend onder medische zorg van de huisarts, wonend in VG-instellingen
Vanuit Hadoks zijn we druk bezig om de vaccinatie van VG-patiënten (verstandelijk gehandicapten) die onder de huisarts vallen te organiseren. NB dit betreft alleen patiënten die een WLZ-indicatie VG of VV hebben en in een kleinschalige (dat wil zeggen 5 of meer bewoners) VG-woonvorm wonen. Patiënten die een andere indicatie hebben (bv GGZ) vallen hier niet onder.
 
Uiterlijk vrijdag 12 februari 12.00 ontvangt u vanuit de instellingen lijsten waarin uw patiënten zijn opgenomen die toestemming hebben gegeven voor vaccinatie. Uiterlijk woensdag 17 februari 17.00 uur moeten deze lijsten bij de HAP binnen zijn. In de mail die u van de instellingen ontvangt staan de mailadressen van de HAP (Hadoks/SHG/Arts en Zorg) genoemd.
De mobiele teams van de HAP zullen de vaccinaties geven. U hoeft daar als huisarts niets in te doen.
 
Een checklist met betrekking tot de contra-indicaties vindt u hier.  We weten op dit moment nog niet wanneer regio Haaglanden aan de beurt is. Zodra wij meer weten laten we dat z.s.m. weten via deze nieuwsbrief.