Hadoks Online lezen  |  Afmelden
Nieuwsbericht donderdag 4 februari
BELANGRIJKE UPDATE vaccinatie 80-85 jaar
De GGD heeft ons laten weten dat de leeftijdsgroep 80-85 jaar per direct gevaccineerd kan worden ivm het vergroten van de vaccinatie capaciteit. Zij kunnen met hun BSN-nummer een afspraak maken via 0800-7070. Dit nummer is bereikbaar van 08.00 - 20.00 uur, 7 dagen per week. Ze hoeven dus niet te wachten op een uitnodiging. 

Een verzoek aan een ieder om deze informatie op jullie website te delen zodat deze leeftijdsgroep zo snel mogelijk gevaccineerd kan worden. 
Mobiele Hadoks-teams
Gisteren heeft er een artikel in het AD gestaan over de mobiele teams van Hadoks die patiënten in kleinschalige woonvormen gaan vaccineren. Helaas is niet alle informatie juist gepubliceerd. Het artikel doet vermoeden dat er een beroep gedaan gaat worden op u als huisarts en dat het vaccineren halverwege deze maand van start zou kunnen gaan. Dit is niet correct. De teams zullen gevormd worden door verpleegkundig specialisten en enkele waarnemend huisartsen. Dit heeft dus geen invloed op de processen in de dagpraktijk. Daarnaast zijn wij helaas nog niet geïnformeerd over de datum van levering van onze vaccins. Wij zijn hier volledig afhankelijk van het RIVM, die beschikbare vaccins matched met bestelde aantallen. Wij willen benadrukken dat het mogelijk is dat dit nog weken op zich laat wachten. Desalniettemin streven wij ernaar om alle voorbereidingen zo snel als mogelijk af te ronden zodat we bij groen licht binnen enkele dagen kunnen starten met vaccineren. Uiteraard houden wij u op de hoogte. 
Scenario code zwart
Gezien de opmars van de Britse variant in Nederland is elke regio gevraagd om zich keten-breed voor te bereiden op een code zwart scenario.  Een code zwart scenario is een landelijk scenario die alleen door de minister afgekondigd kan worden. Dit zal gedaan worden op het moment dat er door tekorten in personeel of materieel geen IC-zorg meer geleverd kan worden aan alle patiënten. Er wort dan overgegaan van het leveren van optimale zorg aan alle patiënten naar het leveren van de best haalbare zorg voor de meeste patiënten.

Op dit moment zijn wij samen met alle ketenpartners een breed gedragen regionaal plan aan het formuleren, zodat bij een eventueel code zwart scenario voor iedereen duidelijk is welke taken er zijn. Het streven is om dit over twee weken af te ronden. Alle informatie die belangrijk is voor u als huisarts zullen wij zo snel als mogelijk met u delen.