Hadoks Online lezen  |  Afmelden
Nieuwsbericht vrijdag 22 januari
Vaccinatie bewoners van verzorgingshuizen die onder medische verantwoordelijkheid van de huisarts vallen
Huisartsen in de regio Haaglanden en de VVT (Verpleeg-, verzorgingshuizen en thuiszorg-organisaties) slaan de handen ineen om de bewoners van verzorgingshuizen te vaccineren. Uitgangspunt is dat de verpleegkundigen van de woonzorgcentra de vaccinatie zullen toedienen waarbij de huisarts medisch verantwoordelijk is. De komende week wordt met alle betrokken partijen een draaiboek opgesteld. De VVT levert aan Hadoks overzichten aan van het aantal patiënten wat onder de huisarts valt. Hadoks is verantwoordelijk voor het bestellen van de vaccins (Moderna) voor deze doelgroep. De VVT organiseert de toestemmingsverklaringen voor de bewoners. De huisarts is verantwoordelijk voor het onderzoeken van contra-indicaties alsmede het gebruik van antistolling. Gedetailleerde uitwerking van deze elementen volgt dus in het regionale draaiboek. Zodra wij meer weten, laten wij dit aan u weten.
 
NB: Zoals in de nieuwsbrief van gisteren aangegeven worden huisartsen gevraagd om komende week voor de 90plussers in uw praktijk de mobiliteit te beoordelen met het oog op vaccinatie door de GGD. Ook als uw 90plus patiënt woonachtig is in een woonzorgcentrum (verzorgingshuis) is het verzoek om dit te beoordelen. De mobiele 90plusser in een woonzorgcentrum kan dan via de GGD gevaccineerd worden (en heeft de vaccinatie dan ook een aantal weken eerder dan de andere bewoners van het woonzorgcentrum).

Ook voor het vaccineren van bewoners van kleinschalige woonvormen vindt op dit moment overleg plaats. We houden u op de hoogte van de uitkomsten. 
Avondklok
Vergeet u niet om vanaf morgen een Eigen verklaring avondklok mee te nemen als u naar of van uw ANW-dienst reist. U kunt deze verklaring hier vinden. 

Wij gaan ervan uit dat u verder voldoende heeft aan uw dokterstas, uzi-pas, sms bevestiging van uw dienst en het rooster dat u op uw mobiel kunt laten zien.