Hadoks Online lezen  |  Afmelden
Nieuwsbericht donderdag 21 januari
Voortzetting covid-HAP
De Zorgverzekeraars en Hadoks zijn tot overeenstemming gekomen mbt de overheadkosten van de COVID-DAGHAP tot 1 april aanstaande. Goed nieuws waar we heel blij mee zijn! Verdere informatie over de invulling van het rooster zal u binnenkort van ons ontvangen. 
Vaccinatie
Goed nieuws! Zoals u ongetwijfeld heeft meegekregen is dinsdag bekend geworden dat huisartsen en spoedzorgmedewerkers alsnog met voorrang gevaccineerd gaan worden. Door de snelle opkomst van de Britse variant van het coronavirus is er nu toch gekozen om huisartsen en spoedzorgmedewerkers in de komende twee weken te vaccineren met het Moderna-vaccin.
De regie van het vaccineren ligt bij de LHV (Landelijke Huisartsen Vereniging) en LNAZ (Landelijk Netwerk Acute Zorg), per regio is een regio-coördinator van de LHV aangesteld. Er wordt momenteel hard gewerkt aan het definitieve beleid en het gehele vaccinatieproces. We merken dat het beleid soms per uur wordt bijgesteld en aangepast.

Wat is op dit moment de stand van zaken
In onze regio worden de vaccinaties verzorgd door het LUMC en het HagaZiekenhuis. Alle huisartsen en Hadoks-medewerkers die intensief en fysiek contact hebben met COVID patiënten zullen van één van de ziekenhuizen een uitnodiging ontvangen voor de vaccinatie.

Momenteel zijn er nog niet voldoende vaccins om de gehele groep in een keer te vaccineren, dus het kan zijn dat niet iedereen direct wordt uitgenodigd of het kan voorkomen dat de tijdslots om gevaccineerd te worden vol zijn. Er wordt hard gewerkt om volgende week een tweede tranche gereed te hebben. Zoals het er nu naar uitziet beginnen de ziekenhuizen dit weekend met prikken. Houd uw mailbox dus goed in de gaten en reserveer direct een tijdslot voor uw vaccinatie.

We willen nogmaals benadrukken dat er momenteel nog druk gewerkt wordt aan vaccinatieproces en -beleid en er wijzigingen kunnen plaatsvinden. Toch vinden wij het belangrijk u nu op de hoogte te brengen van de huidige stand van zaken. Uiteraard houden wij u op de hoogte wanneer er andere of meer informatie beschikbaar is.

Overige zorgmedewerkers
Op dit moment staan de overige zorgmedewerkers in de huisartsenzorg gepland om gevaccineerd te worden met het AstraZeneca-vaccin, naar verwachting in de tweede week van februari.

Meer informatie
Of u zich laat vaccineren is geheel uw keuze. Hoe meer mensen zich laten vaccineren, hoe beter we kunnen voorkomen dat het virus zich verder verspreidt. In de bijlage vindt u een factsheet  met daarbij de belangrijkste informatie. Misschien heeft u nog vragen of heeft u twijfels? Veel informatie kunt u vinden op www.coronavaccinatie.nl
Avondklok
Momenteel wordt er in de Tweede Kamer vergaderd over de mogelijke invoering van een avondklok. Alleen als het noodzakelijk is mag men naar buiten. Uiteraard vallen uw diensten in de ANW-uren hieronder. Hadoks is druk bezig met de voorbereidingen om de benodigde documenten voor haar medewerkers gereed te hebben. Wij gaan ervan uit dat u voldoende heeft aan uw dokterstas, uzi-pas, sms bevestiging van uw dienst en het rooster dat u op uw mobiel kunt laten zien. Voor uw AIOS regelt de SBOH een verklaring. Uiteraard houden wij de berichtgeving over de avondklok in de gaten.
Uitnodigen COVID-19 vaccinatie mobiele 90-plussers
Via verschillende media hebben wij vernomen dat huisartsen verzocht worden om het selectieproces en het versturen van de uitnodigingen voor de groep 90-plussers op zich te nemen. De 90-plussers komen vanwege hun leeftijd nu als eerstvolgende in aanmerking voor een vaccinatie tegen corona. Zij worden bij voorkeur gevaccineerd met een mRNA-vaccin. Het BioNTech/Pfizer vaccin is nu beschikbaar via de GGD’en. De 90-plussers die in staat zijn om naar de GGD-vaccinatielocatie te komen, worden nu uitgenodigd voor vaccinatie bij de GGD.

U wordt als huisarts gevraagd de uitnodiging voor vaccinatie aan deze groep voor uw rekening te nemen. U hoeft dus NIET te bestellen of te vaccineren.

Huisartsen hebben als enige zicht op welke 90-plussers mobiel genoeg zijn om naar de GGD-vaccinatielocatie te komen. Het versturen van de uitnodigingsbrieven naar de mobiele 90-plussers kan vanaf maandag 25 januari. Vanaf dinsdag 26 januari kunnen 90-plussers een afspraak maken bij de GGD.

Bekijk hier de beschrijving van de werkwijze waarop u de deze 90-plussers kunt uitnodigen.