Hadoks Online lezen  |  Afmelden
Nieuwsbericht maandag 11 januari
Voortzetting Corona Huisartsenpost
In de eerste helft van december jl is, na raadpleging van de achterban d.m.v. een enquête, besloten de COVID post voorlopig voort te zetten. De zorgverzekeraars hebben toen hun akkoord gegeven voor financiering hiervan tot in ieder geval eind januari ’21. Ondertussen lopen de onderhandelingen over de financiering na 31 januari in volle gang.

Aangezien we nog steeds middenin de tweede golf zitten en de druk op de eerste- en tweedelijns gezondheidszorg nog steeds enorm is, hopen we en verwachten we ook dat de zorgverzekeraars wel akkoord zullen gaan met financiering van de centrale Covid HAP voor februari (en wellicht ook maart). Zekerheid hierover volgt later deze maand.

Ondanks dat de financiering nog niet helemaal rond is, willen we toch deze week het Covid rooster voor de maand februari online zetten, zodat een ieder die een dienst wil doen er een op naam kan zetten. Dit zal as woensdag 13 januari om 12 uur gebeuren. Wel willen we opmerken dat dit onder het voorbehoud is van de afspraken met de zorgverzekeraars.
Vaccinaties
Wij ontvangen veel mails met vragen over wat de rol van de huisarts gaat worden bij het vaccineren tegen Corona. In de nieuwsbrief van 5 januari hebben we al wat informatie hierover gedeeld. Op dit moment is nog niet meer hierover bekend.

Voor meer algemene informatie verwijzen we u naar de e-learning corona-vaccinatie van het RIVM en de praktijkhandleiding coronavaccinatie vanuit de NHG. Tevens is er as woensdag 13 januari om 20 uur een webinar vanuit een samenwerking tussen het Ministerie van VWS, het RIVM, het NHG en de LHV. Tijdens deze landelijke uitzending gaat het over de achtergrond en effectiviteit van de vaccins en komen prangende vragen uit het werkveld aan bod.
Schrijf je nu gratis in en stuur vooraf je vragen in. De meest gestelde vragen en reacties worden zoveel mogelijk meegenomen in de uitzending. Aanmelden kan via
deze link.

Zodra er meer bekend is hopen wij u hierover te informeren via de nieuwsbrief.