Hadoks Online lezen  |  Afmelden
Nieuwsbericht vrijdag 11 december
Uitkomst enquête voortzetting Covid dag-hap
Vorige week hebben we d.m.v. een enquête in de nieuwsbrief de wens tot wel of niet voortzetten van de Covid dag HAP na 1 januari gepolst. Ten tijde van het uitkomen van die nieuwsbrief was het nog onduidelijk of de zorgverzekeraars bereid zouden zijn de overheadkosten van de dag HAP te blijven financieren na 1 januari. Ondertussen hebben we de toezegging dat zij dit in ieder geval voor januari zullen blijven doen.

De response was overweldigend, bedankt daarvoor! De uitslag van de enquête was duidelijk: bijna 90% van de praktijkhouders gaf de voorkeur aan om ook na 1 januari door te gaan met de centrale beoordeling van Covid verdachte patiënten van maandag t/m vrijdag tussen 8 en 17 uur. Van de praktijkhouders die niet voor voortzetting hebben gestemd bleek het overgrote deel wel solidair te zijn met de meerderheid en bereid te zijn gebruik te blijven maken en mee te willen blijven financieren.

Dit betekent dat we hebben besloten de Covid dag HAP voorlopig  in de lucht te houden. We zullen er op toezien dat we bij afname van de drukte de bezetting zullen afschalen, zodat de kosten zo laag mogelijk gehouden kunnen worden. NB: De enkele praktijk die heeft aangegeven niet meer te willen participeren zal vanaf 1 januari geen gebruik meer kunnen maken van de Covid daghap en zullen hiervoor ook geen nota meer ontvangen.

Elke praktijkhouder blijft het recht hebben om gevraagde bijdrage “terug te verdienen” door een Covid dienst op zijn naam te laten zetten. Verzoeken hiertoe kunnen worden ingediend via Corona@hadoks.nl. Het rooster voor de Covid diensten voor januari zal begin volgende week op de website open worden gezet. 
Covid rooster tot en met 31 december
Voor de aankomende weken zal het rooster aangepast worden op 3 punten:
  • COVHCW7 (weekend 12.00-17.00 uur) komt per direct geheel te vervallen
  • COVHC10 ( maandag-donderdag 17.30-23.00 uur) blijft een achterwacht
  • COVHC10 op vrijdag blijft een consult dienst op de COVID HAP.
  • COVHC11 ( maandag-vrijdag 11.00-17.30 uur) blijft een achterwacht
Voor de achterwacht uren kan € 19,50 per uur in rekening gebracht worden. Voor de opgeroepen uren de gangbare tarieven van €70,- (overdag) en €85,- (ANW) per uur. Wanneer u wordt opgeroepen voor een achterwacht dienst, zou u dit dan inclusief het aantal gewerkte uren door willen geven via corona@hadoks.nl