Hadoks Online lezen  |  Afmelden
Helaas is het eerdere verstuurde nieuwsbericht niet volledig.
In onderstaand nieuwsbericht leest u alle onderwerpen. Excuses voor het ongemak. 
Nieuwsbericht vrijdag 20 november
Drukte COVID-HAP
Afgelopen weken is er weer een dalende trend in het aantal COVID-gerelateerde contacten te zien op de COVID-HAP. Aankomende dagen zullen wij het aantal contacten en de benodigde artsen bezetting verder in kaart brengen voor de laatste weken van het jaar. Als de trend zich op deze manier voortzet is het realistisch dat er aantal al geplande diensten komen te vervallen. U zal hier persoonlijk van op de hoogte gebracht worden. Mocht u aankomende weken ingeschreven staan op een COVID-dienst en deze liever niet doen, dan kunt u dit melden via corona@hadoks.nl. Wij zullen bij het afschalen daar rekening mee proberen te houden.
 
Aanstaande maandag zal er in het ROAZ tevens een besluit genomen worden over voorzetting van de COVID-HAP na 1 januari as. Hierover zullen wij u volgende week informeren.
COVID en verstandelijke beperking
Voor thuiswonende patiënten met een verstandelijke beperking en COVID is er de mogelijkheid om in een speciaal opgerichte COVID-unit opgevangen te worden. Hier kan begeleiding, verzorging en medische zorg plaatsvinden als dit thuis niet mogelijk is. Dit betreft enkel de stabiele patiënten en er is geen spraken van verplaatste ziekenhuiszorg. Het betreft een tijdelijke opname. Na opname gaat de patiënt weer terug naar de thuissituatie. Meer informatie vindt u hier 
Poliklinische revalidatie Basalt
Wanneer patiënten met een COVID-infectie buiten de regio opgenomen zijn geweest, vind daar ook vaak de eerste revalidatie plaats. Wanneer zij terug in de regio Haaglanden zijn, kan deze revalidatie poliklinisch vervolgd worden via Basalt. U dient daar de patiënt zelf actief op te wijzen en voor aan te melden.
Overhandiging chocoladeletters aan ziekenhuispersoneel HMC en Haga
Op het initiatief van een aantal huisartsen om geld in te zamelen voor chocoladeletters voor het zorgpersoneel van de twee Haagse ziekenhuizen is massaal gehoor gegeven. Bakkerij Hessing heeft de totaal 500 letters verzorgd en Sabine van Dijk en Jeanette de Flines hebben vanmiddag zowel in het HagaZiekenhuis als in het HMC 250 chocoladeletters overhandigd onder het mom van “ wie goed zorg krijgt lekkers”. Deze werden dankbaar in ontvangst genomen door de medewerkers in aanwezigheid van Tv-West en het AD.
Samenvattingskaart en filmpje mbt COVID
De kaderartsen spoedzorg hebben weer een kort filmpje en een samenvattingskaart gemaakt. Hierin vind u de laatste richtlijnen en adviezen mbt de huisartsenzorg rondom covid-19 patiënten. Er komt onder andere aan bod wanneer welke test in te zetten, quarantaine en isolatie adviezen en wat te doen met bewezen COVID-19 patiënten die klachten blijven houden.

U kunt de film bekijken en de samenvattingskaart downloaden via deze link.