Hadoks Online lezen  |  Afmelden
Nieuwsbericht vrijdag 23 oktober
Toename COVID-besmettingen
De laatste tijd neemt het aantal COVID besmettingen toe wat betekent ook meer uitval van huisartsen die ziek zijn of wachten op een test(uitslag).
 
Wat kunt u doen?
Indien u op het rooster staat voor waarneming van een dienst, maar u bent zelf in afwachting van een COVID uitslag, draagt u zelf zorg voor vervanging zodat de waarneming van betreffende dienst niet in het gedrang komt.  
U kunt hierbij, bijvoorbeeld, gebruik maken van de lijst met waarnemers middels de link.
 
Mocht u vanwege leeftijd/en of gezondheid niet in staat zijn om COVID-verdachte patiënten te zien, maar heeft u wel een dienst op de HAGA post, graag zelf bijtijds uw dienst ruilen met uw collega’s.
 
Mocht ruilen of verkopen van de dienst echt niet lukken, geef dan op tijd aan dat u niet in staat bent om de dienst waar te nemen: corona@hadoks.nl of telefonisch op het algemene telefoonnummer 070 3029820.
 
Op de post
Draag op de posten en in de visiteauto’s zo veel als mogelijk een mondkapje en probeer ook van collega’s 1,5 meter afstand te houden.
Testen van patiënten aan huis en in de VVT
Nogmaals de afspraken met betrekken tot testen van patiënten in de VVT op een rij:
  • Patiënt gaat naar een VVT instelling en heeft geen klachten passend bij COVID > Patiënt gaat in isolatie bij opname en VVT zorg voor test
  • Patiënt gaat naar VVT instelling en heeft (mogelijke) klachten passen bij COVID > Huisarts test vooraf door Rode Kruis aan huis via 06-25311460
  • Patiënt woont in een VVT instelling en in verband met een uitbraak van COVID in het huis vraagt de SO aan de huisarts te testen > Huisarts test door Rode Kruis aan huis via 06-25311460
Proactief bespreken behandelbeleid en verplaatsen patiënten bij opname in ziekenhuis
Op dit moment is er een zeer beperkte beschikbaarheid van bedden in de regio Haaglanden voor patiënten die COVID (verdacht) zijn. Ook de SEH’s lopen tegen hun grenzen aan. In onze regio is afgesproken dat er altijd één van de twee ziekenhuizen open is voor de opvang van COVID-(verdachte) patiënten. Mocht dit in de praktijk niet het geval zijn, willen wij u vragen om dit te melden bij de verantwoordelijk COVID-arts via: 088-0025098
 
Wij verzoeken u daarnaast om bij insturen van een patiënt alvast te bespreken dat de kans groot is dat bij opname de patiënt naar elders in het land zal gaan. Verder vragen wij een ieder om weer pro-actief met patiënten het gesprek aan te gaan over eventuele behandelbeperkingen bij een COVID-besmetting en bij insturen kritisch te zijn met betrekking tot de meerwaarde van een opname.