Hadoks Online lezen  |  Afmelden
Nieuwsbericht dinsdag 20 oktober
Testen zorgmedewerkers met voorrang
Via de GGD blijft het heel wisselend of zorgverleners op korte termijn getest kunnen worden. Om te zorgen dat zorgmedewerkers met een essentiële functie binnen het zorgproces snel getest kunnen worden, hebben wij een afspraak gemaakt met het Rode Kruis.  Wij kunnen op dit moment 10 voorrangsplekken per dag gebruiken van de teststraat in de Zilverstraat van maandag tot en met zaterdag. Dit geldt voor huisartsen en personeel van huisartsenpraktijken en apotheken. Wij willen u vragen deze plekken alleen te gebruiken in het geval dat de GGD niet binnen 24 uur een test kan afnemen EN indien er sprake is van een situatie waarbij de zorg in het geding komt. Vooraf aanmelden is hiervoor noodzakelijk zodat wij zicht houden op de aantallen.
 
Aanmelden
Meld u aan via corona@hadoks.nl. Let op, deze inbox wordt NIET uitgelezen in het weekend! Vermeld in de mail uw voor- en achternaam en uw telefoonnummer. Daarnaast ook het telefoonnummer en de naam van uw werkgever en een bewijs dat u werkzaam bent in de zorg (BIG registratie, werkgeversverklaring, salarisstrook). Het planningsteam van het Rode Kruis neemt telefonisch contact met u op om u te registreren in de systemen.
 
De volgende dag kunt u zich tussen 8:30 uur en 9:30 uur melden aan de achterzijde van het gebouw. U draagt een mondmasker en neemt uw legitimatie mee. U hoeft niet aan te bellen, maar doorlopen naar de parkeerplaats aan de achterzijde. NB: Indien u met de auto komt, parkeer uw auto langs de aanliggende straat en niet op het parkeerterrein waar getest wordt.

Als de uitslag van de test positief is, bent u besmet met het coronavirus en neemt een medewerker van GGD Haaglanden contact met u op.

Als de uitslag van de test negatief is, was u bij het afnemen van de test niet besmet met het coronavirus. U kunt dan uw uitslag, zodra die bekend is, terugvinden op de website www.coronatest.nl. U logt hier in met uw digiD

Locatie:

Kantoor afdeling Medische Zorg Haaglanden – Rode Kruis
Zilverstraat 2
2544 ER Den Haag
Onderzoek naar het COVID Triagesysteem
Vandaag zijn wij gestart met onderzoek naar de COVID-triage op de huisartsenpost. Dit doen we samen met een team van huisartsen van het LUMC. Wij willen onderzoeken of het mogelijk is om de huidige rood-oranje-groene symptomenlijst van de NHG passend bij een mogelijke COVID-infectie verder te vernauwen. Dit zodat de COVID en non-COVID patiënten nog beter al bij de triage gescheiden kunnen worden.
 
Zoals reeds het protocol is op de COVID-HAP, worden hiervoor alle patiënten getest op COVID. Bij kinderen is dit in overleg met de ouders. Indien een patiënt is getest worden de patiënten gevraagd om een korte vragenlijst in te vullen. De vragenlijst is middels een QR-code in te vullen (deze hangt op de HAP). De postassistent zal de patiënt hier op wijzen. Door middel van het koppelen van de testuitslag aan de symptomen kunnen we een betere inschatting maken van welke symptomen een positieve COVID-test voorspellen.
Teststokjes
In verband met schaarste aan teststokjes kan het voorkomen dat er alleen kinder teststokjes aanwezig zijn op de COVID HAP of in de visite auto. Dit doet niets af aan de kwaliteit van de test bij volwassenen als deze goed gebruikt worden. De werkwijze bij kinderstokjes is als volgt: U heeft 2 stokjes nodig, 1 voor de neus en 1 voor de keel. Deze 2 stokjes gaan gezamenlijk in het buisje wat naar het lab gaat. Bij de teststok voor volwassenen gebruikt u 1 stokje voor zowel de keel als de neus.
Medicatie uitgifte tijdens visites dagdienst COVID-HAP
Indien u overdag op maandag tm vrijdag als visitearts op de COVID-HAP medicatie voorschrijft, doe dit dan via de eigen huisarts en niet uit de voorraad van de auto. Dit zodat de eigen huisarts mee kan denken over het beleid en eventuele contra indicaties direct opgemerkt kunnen worden.  .
Testen in verzorgingshuizen
Het kan zijn dat een specialist ouderengeneeskunde u verzoekt om uw patiënt in het verzorgingshuis te laten testen. Hierbij vragen wij medewerking bij u als huisarts. De patiënt kan gemakkelijk door u aangemeld worden voor een test aan huis door het Rode Kruis via: 06-25311460.