Hadoks Online lezen  |  Afmelden
Nieuwsbericht vrijdag 16 oktober
Invulling COVID rooster
Wij zijn erg blij om te merken dat iedereen zijn steentje bij draagt bij de invulling van het huidige COVID-rooster. Hierdoor is het al gelukt om alle COVID-diensten tot en met 17 december in te vullen. Vanaf 18 december staan er nog 35 diensten beschikbaar. Wij hebben er alle vertrouwen dat het gaat lukken om deze diensten nog ingevuld te krijgen met hulp van iedereen!
Afschalen reguliere zorg
Door de toename van het aantal COVID-patiënten dat opgenomen moet worden in ziekenhuizen in de regio Haaglanden en Hollands Midden heeft het ROAZ regio West besloten de reguliere zorg nog verder af te schalen. Dit betekent dat straks 60% van de planbare, reguliere zorg niet meer geleverd kan worden. Patiënten worden persoonlijk geïnformeerd als hun behandeling uitgesteld wordt. 

Calamiteitenhospitaal
Zoals u wellicht in de media heeft vernomen wordt er onderzocht of er in onze regio, ten tijde van fase zwart, een calamiteitenhospitaal opengesteld kan worden. Het Bestuurlijk ROAZ crisisteam heeft aangegeven dat hier op dit moment nog geen sprake van is. Er worden meerdere scenario’s onderzocht om de Non-COVID zorg en de COVID zorg zo goed mogelijk te blijven organiseren en wellicht gaan we daarbij, indien nodig, gebruik maken van andere locaties dan de huidige ziekenhuislocaties. Mocht hier meer over bekend worden laten wij dit u dat uiteraard zo spoedig mogelijk weten. 
Herhaling afspraken en samenwerking met de kinderartsen
In samenspraak met de kinderartsen van het HMC en HagaZiekenhuis is een stroomschema opgesteld voor patiënten jonger dan 17 jaar met COVID-19 gerelateerde klachten.  
 
Telefonische triage
Belangrijk is om al bij de telefonische triage na te gaan of patiënten op dit moment een lopende behandeling heeft bij een kinderarts. Patiënten die bekend zijn bij een kinderarts in het HMC, die covid-19 gerelateerde klachten hebben en waarbij de uitkomst van telefonische triage U2 of U3 is, worden direct door een kinderarts op de SEH van het HMC beoordeeld. Kinderen bekend bij de kinderarts in het HAGA worden “gewoon” eerst op de Covid-HAP gezien.     
  
Insturen naar kinderarts 
Verwijs vanaf de COVID-HAP naar de kinderarts bij niet opknappen na inhalaties. Kies hiervoor voor het ziekenhuis waar patiënt bekend is. Indien patiënt niet bekend is in een ziekenhuis, verwijs dan bij voorkeur naar het ziekenhuis dat voor ouders het beste bereikbaar is vanaf het huisadres. Overweeg transport per ambulance indien nodig.