Hadoks Online lezen  |  Afmelden
Nieuwsbericht dinsdag 13 oktober
COVID-HC11 dienst tot 17.30 uur in plaats van 17.00 uur
Bij de overgang van de COVID dagdienst naar de avond zijn er soms patiënten met een afspraak vóór 17 uur nog niet beoordeeld. Dit geeft bij de start van de avonddienst praktische problemen omdat de consultarts van de avond om 17.30 start. Het verzoek is aan de COVID-HC11 arts om tot 17.30 uur in plaats van 17.00 uur te blijven indien de dagpatiënten nog niet allemaal zijn afgehandeld. Indien dit wel het geval is kunt u gewoon om 17.00 naar huis gaan. Het extra half uur tot 17.30 uur kunt u natuurlijk declareren bij Hadoks.
Vervoer van COVID verdachte patiënten
Alle grote taxibedrijven in Den Haag vervoeren COVID verdachte patiënten. Bij een vervoersprobleem van de patiënt kunt u adviseren aan uw patiënt om een taxi te bellen.
Testen patiënten COVID post
Het beleid is nog steeds om elke COVID-verdachte patiënt laagdrempelig te testen. Kinderen in overleg met de ouders. Er zijn speciale teststokjes voor kinderen aanwezig.
Verrekening Covid kosten met honorarium
Vorige week heeft de verrekening plaatsgevonden van de kosten van de Covid Dag-HAP bezetting van de huisartsen van eind april tot en met eind juli. De kosten hiervan zijn afgetrokken van de uitbetaling van het honorarium voor uw diensten van september 2020. Wij hebben hierover een aantal vragen ontvangen, met name omdat de onderbouwing over de bedragen ontbrak.
 
Voor de periode van mei t/m juli heeft de bezetting van de Covid post +/-23 eurocent per ingeschreven patiënt gekost. Als het goed is op uw honorarium voor september een bedrag in mindering gebracht gelijk aan het aantal patiënten dat ingeschreven is op uw naam x 0.2306 euro.
Mocht u het idee hebben dat dit voor uw praktijk niet klopt, neem dan contact op met ons via corona@hadoks.nl
Meekijkconsulten longarts en internist
Vanaf vandaag is het weer mogelijk om de internist of longarts op de COVID HAP in consult te vragen voor een meekijkconsult. Via deze link vindt u het stroomschema wanneer en hoe u hen kunt inschakelen.