Hadoks Online lezen  |  Afmelden
Nieuwsbericht voor huisartsen
29 april 2020
Nieuwsbericht 29 april 2020

Persoonlijke beschermingsmiddelen 

De voorraad van beschermingsmiddelen binnen Hadoks is ruim voldoende. Huisartsenpraktijken kunnen nog steeds een beroep doen op ons voor verstrekking van chirurgische mondmaskers (max. 25 stuks per praktijk per keer). Om de verdeling en uitgifte goed te laten verlopen, vragen wij u om dit door te geven aan uw Hagro crisis-coördinator, als u hiervan gebruik wilt maken. De coördinatoren kunnen na inventarisatie een e-mail sturen met de benodigde hoeveelheden naar corona@hadoks.nl.
 

Update Mobiele Corona Post (MCP)

Onderstaand mailbericht is door LUMC verstuurd aan alle huisartsen die aangesloten zijn bij de MCP. Hierbij informeren wij ook alle waarnemers, zodat deze op de hoogte zijn:
 
Beste Huisartsen,
Hartelijk dank voor jullie interesse of zelfs al gebruik van de Mobiele COVID-19 Post (MCP) bij het ADO stadion. We hopen dat de meeste inlog-perikelen voor iedereen achter de rug zijn. Zo niet, dan horen we het graag. Twee belangrijke ‘huishoudelijke mededelingen’ voor het gebruik van de MCP:
  1. Zou u a.u.b. willen vragen naar de dienstdoende MCP-arts indien u contact opneemt met het LUMC voor vragen of MCP uitslagen? (alle andere verzoeken: dd. viroloog, medisch microbioloog, afdeling microbiologie leiden tot een langdurig keuze menu of doorschakeling naar de verkeerde persoon).
  2. De snelle PCR is beschikbaar voor patiënten waarvoor een snelle uitslag consequenties voor het beleid heeft. De uitslag is dan in circa 1 uur bekend in plaats van 24-48 uur. Deze optie is vanaf vandaag aan te vinken in het aanvraagformulier. Zou u de aanvraag voorlopig nog even kort willen onderbouwen?
 Met vriendelijke groet
 Dr. B.C. Mourik
arts-microbioloog i.o.
E4-61 (Looproute 423) |Postbus 9600 |2300 RC 
Tel. 06-14872798 | E-mail b.c.mourik@lumc.nl


Testen niet-mobiele patiënten  

De procedure voor het testen van niet-mobiele patiënten is onveranderd. U kunt hiervoor een mail sturen naar corona@hadoks.nl. Vermeld hierbij duidelijk uw contactgegevens en de contactgegevens van de patiënt inclusief BSN en telefoonnummer. We blijven u hierbij vragen om een goede afweging volgens de richtlijnen van het RIVM.
Als het niet alleen om een test gaat maar ook om een beoordeling van de patiënt, bel dan naar onze intercollegiale lijn voor overleg: (070) 346 05 76.