Online lezen  |  Afmelden
Nieuws voor huisartsen
1 april 2020
Nieuwsbericht 1 april 2020
Zoals u inmiddels van ons gewend bent, ontvangt u hierbij weer een update vanuit het crisisteam.
Allereerst graag uw aandacht voor het rooster van volgende week. De diensten staan vanaf morgen 12.00 uur op de website. Met hartelijke dank voor al jullie medewerking! 
Hoe een COVID dienst inplannen en op naam zetten
Lees hier hoe u COVID diensten op naam kunt zetten en welke afspraken gelden voor de verdeling, het inroosteren en factureren.

U kunt vanaf nu maximaal 1 dienst per week inplannen om iedereen kans te geven om extra dienst te doen. We zien gelukkig langzaam een afname in de drukte op de Coronapost. We proberen hier rekening mee te houden in de roostering. Mocht het aanbod verder afnemen dan hebben wij het recht een COVID dienst te annuleren.
Adviezen voor patiënten met obstructieve longziekte tijdens COVID19 pandemie
Lees hier de adviezen voor patiënten met een obstructieve longziekte in tijden van COVID19 pandemie, aanbevolen door longartsen HMC en HAGA.
Leidraad o.b.v. huidige beschikbare kennis en ervaring. 
Versie 7; 31-3-2020

Als de longarts een consult vraagt voor één van hun patiënten dan graag ALTIJD terugkoppeling geven. Als de longarts aangeeft een COVID test te willen van deze patiënt (die niet opgenomen wordt) dan kan dat met een roze kweekstok. Deze zijn op de Corona Huisartsenpost in HAGA aanwezig. Graag op een groen kweekformulier invullen.
Testen zorgpersoneel op COVID-19
Gisteren werd door de overheid in het persbericht aangegeven dat zorgpersoneel uitgebreider getest moet worden. Zodra we meer weten over de logistiek en capaciteit hiervan hoort u dit via deze weg van ons. Vooralsnog is het beleid niet anders dan de afgelopen dagen en de capaciteit nog steeds beperkt.
FFP2 maskers recyclen, dus niet weggooien!
De FFP2 maskers worden gerecycled bij Reinier de Graaf Ziekenhuis. Hierbij is het van belang dat er GEEN make-up resten op mogen zitten. Hierbij dus de oproep om geen make-up als lippenstift, foundation of gekleurde dagcreme te gebruiken. Oogmake-up mag wel. Alvast dank voor uw medewerking.
Stroomschema: Patiënt met luchtwegklachten/COVID 19 en 
samenwerking HAP/SEH
Bekijk hier de laatste versie van het stroomschema. Dit hangt in alle behandelkamers en in gang van de Corona Huisarstenpost in HAGA. 
Evaluatie Corona Huisartsenpost en Triagecentrum in cijfers 
Lees hier de evaluatie tot en met 31 maart 2020.
Directeur Rode Kruis bezoekt Corona Huisartsenpost 
Vrijwilligers van het Rode Kruis Haaglanden ondersteunen de Corona Huisartsenpost in HagaZiekenhuis. Zij werken in shifts en wijzen de patiënten de juiste weg. Ook meten zij bij patiënten de temperatuur en ze meten de zuurstof in het bloed (saturatie waarde). Daarnaast ondersteunen zij de huisartsen in de behandelkamers. Marieke van Schaik, directeur van het Rode Kruis zocht de vrijwilligers op in de Coronapost om ze persoonlijk te bedanken voor hun inzet. 

U kunt alle nieuwsberichten teruglezen op deze webpagina