Hadoks Online lezen  |  Afmelden
Nieuwsbrief voor huisartsen
30 maart 2020
Centraal triagepunt tijdelijk verblijf
In verband met de te verwachten toestroom van patiënten vanuit de eerste en tweedelijn naar afdelingen voor tijdelijk verblijf heeft Hadoks afspraken gemaakt met de VVT-organisaties om de toegeleiding centraal te regelen. Vanaf vandaag, maandag 30 maart, kan er voor patiënten die een tijdelijke opname nodig hebben rechtstreeks gebeld worden naar de intercollegiaal overleglijn van Hadoks: 070-3640576.

Patiënten met indicatie Laag Complexe Zorg, Hoog Complexe Zorg en Palliatieve Zorg kunnen hier worden aangemeld en kan er overlegd worden met de Specialist Ouderengeneeskunde. Graag daarbij vermelden of er al dan niet sprake is van een Covid positief geteste patiënt of een Covid verdachte patiënt.

Specialist Ouderengeneeskunde
Via het triagecentrum van Hadoks indiceert een Specialist Ouderengeneeskunde (SO) voor de hele regio Haaglanden (werkgebied van de reguliere crisis-/spoedzorg). Het besluit van de triage- SO is leidend, de dienstdoende organisatie heeft hier geen invloed op. Na besluit van de SO kan de huisarts de dienstdoende VVT instelling (volgens rooster TIP-Haaglanden.nl) bellen en een ZD verwijzing  zenden. De dienstdoende VVT-instelling zorgt voor plaatsing en neemt alles uit handen van de huisarts.

De Specialisten Ouderengeneeskunde zijn voorlopig alle dagen (incl zaterdag en zondag) werkzaam van 8:30-22:00. We houden u middels deze nieuwsberichten op de hoogte.