Hadoks Online lezen  |  Afmelden
Nieuws voor huisartsen
19 maart
Vanaf 17.30 uur in de media:
Corona Huisartsenpost voor de regio in HagaZiekenhuis

Patiënten in de regio Haaglanden met verdenking op het coronavirus worden voortaan gezien op één centrale Corona Huisartsenpost van Hadoks. Dit is de bestaande huisartsenpost op het Spoedplein van het HagaZiekenhuis op locatie Leyweg. Patiënten kunnen hier alleen terecht na telefonisch contact met de huisarts.
Hadoks, HagaZiekenhuis en HMC Westeinde werken nauw samen om de zorg voor alle patiënten in de regio met (verdenking op) corona zo goed mogelijk te organiseren.
Met de komst van één centrale Corona Huisartsenpost kunnen patiënten die mogelijk besmet zijn met het coronavirus gescheiden worden van niet-corona patiënten. Ook kan er efficiënt omgegaan worden met beschermingsmiddelen die nodig zijn voor de zorgmedewerkers.

Ziekenhuizen en huisartsenpost werken nauw samen aan de beste zorg
Vanaf vrijdag 20 maart wordt het aantal consultkamers in de Corona Huisartsenpost in het HagaZiekenhuis van 6 naar 13 uitgebreid om lange wachttijden te voorkomen. Om ervoor te zorgen dat patiënten geen contact met elkaar hebben, wordt hen gevraagd buiten (in de auto) te wachten tot zij worden binnengeroepen door de doktersassistente. Voorlopig zijn op de Corona Huisartsenpost voldoende kamers om patiënten te ontvangen. Ook Haaglanden Medisch Centrum, locatie Westeinde, is goed voorbereid. Ook daar kan, als dat nodig is, een extra Corona Huisartsenpost in gebruik worden genomen. De twee andere huisartsenposten voor de regio Haaglanden, in HMC Antoniushove en HMC Westeinde, blijven beschikbaar voor niet-coronapatiënten.

Lees hier het volledige persbericht dat vandaag naar de media wordt gestuurd.
Vandaag 17.30 uur is Rob Jansen, bestuursvoorzitter Hadoks bij nieuwsuitzending van TV West.

Patiënt met conjunctivitis mogelijk besmet met coronavirus
De oogartsen van het ETZ zien momenteel diverse patienten op de polikliniek Oogheelkunde met een (bilaterale) conjunctivitis (lijkt op een virale conjunctivitis, dus roodheid, waterig, niet echt pussend, pijn valt mee, vaak geen visusklachten). Dit kan een eerste symptoom zijn van besmetting met het coronavirus. Het beleid is dat deze patiënten in thuisisolatie moeten uitzieken en behandeld worden met kunsttranen. Laat de patiënt met deze klachten niet naar de huisartsenpraktijk komen en verwijs niet door naar het ziekenhuis. Voor vragen kunt u contact opnemen met polikliniek Oogheelkunde van het ETZ (013)221 03 29. 
Evaluatie 16-17 maart op Triagecentrum en huisartsenposten
Lees hier de evaluatie met o.a. aantallen telefoontjes en bezoeken aan de huisartsenpost. 
Samenwerking Hadoks en HAPNL
Hadoks is met HAPNL een samenwerking aangegaan om de werkdruk van onze triagisten en de telefoonartsen te verminderen. Ook zorgen we er zo voor dat er niet te veel triagisten bij elkaar in één ruimte zitten. Zij werken vanuit Almere en volgen alle afspraken en procedures zoals die binnen ons Triagecentrum gelden.

Afgelopen woensdag gingen we live en waren er collega-triagisten van HAPNL ons op afstand aan het helpen. De dienstdoende telefoonartsen en triagisten hebben dit als positief ervaren. Vandaag gaan we verder met testen met een grotere groep triagisten in Almere en we streven ernaar om vrijdag geheel operationeel te zijn. De collega’s van HAPNL werken voor alsnog tijdens de nachtdiensten.
Bloemen voor de zorgcollega's!
Met de hartelijke dank aan de broer van Carlien Bos (huisarts) werden vanmiddag prachtige bossen rozen afgeleverd door Porta Nova. Wij zorgen ervoor dat deze een goede bestemming krijgen bij onze zorgcollega's. Want een mooi boeket doet wonderen voor de sfeer!

#BuyFlowersnottoiletpaper